Rendezvény Naptár 2019

Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás Kossuth Múzeum hajó

2020. április 1-ig a Kossuth Múzeum hajón. Nyitva a Vénhajó étterem nyitvatartási idejében hétfétől vasárnapig 12:00 és 24:00 között.

Várjuk önöket. 

ingyenes

XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál Március 1.-2.

Várjuk önöket sok szeretettel a XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál keretében standunkon Nagykanizsán a Kanizsa Plázában.

ingyenes

II. Vers-Expressz díjátadó gála ünnepség március 20.

A Költészet világnapja és a Magyar költészet napja alkalmából közlekedési versíró pályázatot hirdettünk, immáron II. alkalommal. A díjátadó ünnepségünkre 2019. március 20-án kerül sor Budapesten a Lakomatív étteremben a Verseny utca 2. szám alatt 15 órás kezdettel.


Díjátadó ünnepségünk részvétele díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük az ingyenes belépőjegyekért az alábbi linken regisztráljanak. Regisztrációjukat rendezvényünkön nyomtatott formában, vagy okos telefonjuk segítségével kérjük bemutatni. Köszönjük!
https://www.eventbrite.com/e/ii-vers-expressz-dijatado-gala-belepojegy-tickets-58708805618?fbclid=IwAR2-80J29NEx9JxqnvsO7XVz5lA6Ib2_K8o9VkIqZPkg7nbGT12m3uhZRAI

ingyenes

MÁV História Bizottság emlékülés

2019. május 16-án a budapesti Vasúttörténeti Park területén kerül megrendezésre a MÁV Históriabizottságának emlékülése.


Az emlékülés témái között az idén 175 esztendős Ganz Holding Zrt történelme is szerepel. E jeles évforduló kapcsán ezen a zártkörű emlékülésen résztvevő kedves vendégek számára a 175 esztendős Ganz történelmébe enged bepillantást a kiállítás új tárlata.


E jeles évforduló kapcsán a különleges tárlat több helyszínen és rendezvényen kerül majd bemutatásra esztendő során. Helyszínekről és időpontokról elérhetőségeinken tájékozódhatnak.

Zártkörű rendezvény

XXVII. Pestújhelyi Napok

2019-ben XXVII. alkalommal kerül megrendezésre a Pestújhelyi Napok. Kiállításunk a Pestújhelyi Közösségi Ház munkatársai által felkérést kapott egy vasutas sziget létrehozására a rendezvényen. A rendezvény idején kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várunk különböző színes programokkal. Szeretné kipróbálni, hogy milyen egy vasúti menetjegy kiadása? Vagy esetleg kíváncsi reflexére? Gyermeke szeretne vasutas egyenruhába beöltözni egy fénykép erejéig? Szívesen részt venne gyermeke egy puzzle versenyen? Kíváncsi tudására? Akkor várjuk önöket sok szeretettel.

Időpont: 2019. május 18. 9:00 és 15:00 között.

Helyszín: 1158 Budapest, Szűcs István utca 45. 

ingyenes

Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás Múzeumok Éjszakája

Magyarországon idén a 17. alkalommal kerül megrendezésre az országos Múzeumok Éjszakája programsorozat. Kiállításunk 2019-ben immáron VIII. alkalommal vesz részt eme nagyszabású rendezvényen. A rendezvény nyitvatartási idejében totó játékra invitáljuk kedves látogatóinkat, melynek sorsolása 18:00 óra és 20:00 óra.


2 év Vasúttörténeti Parki kitérő után a Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás újra a MÁV-START Zrt., Budapest, Keleti pályaudvar, személykocsiműhelyében várja kedves látogatóit a Muzej Expressz fedélzetén a kiállított háló és étkezőkocsiban.


Időpont: 2019. június 22. 16:00 és 22:00 között

Helyszín: 1087 Budapest, Verseny utca 1, az 1-es vágány mellett. 

ingyenes

110 esztendős a Börgönd - Székesfehérvár - Tapolca vasútvonal

A VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ közreműködésével kerül bemutatásra a 110 esztendős  Börgönd -Tapolca vasútvonal alkalmából rendezett évfordulós kiállításunk. Kiállításunk hivatalos megnyitója a MÁV Nosztalgia KFT. ünnepi különvonatának érkezése után tartjuk 2019. június 29-n. várjuk önöket megnyitónkon 13 óra 30 perces kezdettel, ahol Nosztalgia jegypénztárunk újra kinyitja kapuit.

ingyenes

Jobbra kanál, jobbra kés, te meg villa balra mész... július 9.

Melyik oldalon van a villa, a kanál és a kés? Hova tesszük a szalvétát és a poharat? Hogyan viselkedünk egy étteremben? Az Utasellátó Vállalat 70 éves történetén keresztül megismerhetik a gyerekek, hogyan étkeztek a vonaton, hajón és a repülőn az utasok. 

(Étkészletek, stílusok és típusok, melyiket, hol használták)

A Közlekedési Múzeum Múzeumpedagógiai programján várjuk a gyermekeket sok szeretettel. 

A foglalkozások időpontja: 11.00-13.00

Helyszín: Kossuth Múzeumhajó

Bővebb információ és regisztráció: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu

foglalkozás tízóraival: 900 Ft tízórai nélkül 

300 Ft

Kandó Kálmán születésének 150. évfordulója

Kandó Kálmán születésének 150. évfordulója alkalmából Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara és a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány Kuratóriuma Kandó Kálmán Emlékülést tart. A Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara és a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány jóvoltából e jeles rendezvényen újra megtekinthető a 175. esztendős Ganz Holding Zrt. évforduló kapcsára készült emlékkiállítás. 


A rendezvény időpontja: 2019. július 11. 10 óra

A rendezvény helyszíne: Magyar Vasúttörténeti Park (1142 Budapest, Tatai út 95.),

 a körfűtőház fejépület III. emeleti konferenciatermében.

A rendezvényről bővebb információt az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának internetes oldalán kaphatnak: ww.kvk.uni-obuda.hu

Zártkörű rendezvény, regisztrációhoz kötött

Csomagoljunk! - Pakkok az automatából  Július 16. 

Manapság egyre többféle automatával találkozunk (például: üdítő, csokoládé, szendvics, könyv), azonban kevés az olyan, ahol akár meleg ételt is választhatunk - az Utasellátó automatáiban volt lehetőség erre is! Ti milyen automatát terveznétek és mivel töltenétek meg?

A csomagolásdesign jelentős példáit áttekintve különböző technikák segítségével, változatos anyagok és eszközök használatával alkotjuk meg az osztály egyedi csomagolásait.


(Az Utasellátó Vállalat 70 éves történetén keresztül megismerhetik a gyerekek, mibe csomagolták anno az ételeket, italokat. Mit lehetett kapni a büfékben, automatákban? Milyen terítékek voltak az utasellátó során?) 


A Közlekedési Múzeum Múzeumpedagógiai programján várjuk a gyermekeket sok szeretettel.

A foglalkozások időpontja: 11.00-13.00

Helyszín: Kossuth Múzeumhajó

Bővebb információ és regisztráció: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu

foglalkozás tízóraival: 900 Ft tízórai nélkül

300 Ft

ÉtelTérkép  

A Duna fontos kereskedelmi, gazdasági és kulturális útvonal. A hosszú hajóutakon természetesen szükséges gondoskodni az utasok ellátásáról is. Képzeljük el, milyen lenne, ha minden városon/ régión áthaladva az adott hely jellegzetes ételeit szolgálnák fel! Milyen specialitásokat kóstolhatnánk utunk során? Képzeletben a Dunán hajózva, az Utasellátó történetén keresztül készítjük el a Duna-menti ételek térképét.

(Menükártyák, étlapok)


A Közlekedési Múzeum Múzeumpedagógiai programján várjuk a gyermekeket sok szeretettel.

A foglalkozások időpontja: 11.00-13.00

Helyszín: Kossuth Múzeumhajó

Bővebb információ és regisztráció: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu

foglalkozás tízóraival: 900 Ft tízórai nélkül

300 Ft

III. Vers-Expressz pályázat Díjátadó gála

A Költészet világnapja és a Magyar költészet napja alkalmából közlekedési versíró pályázatot hirdettünk, immáron III. alkalommal. A díjátadó ünnepségünkre 2019. július 30-án kerül sor Budapesten a Lakomatív étteremben a Verseny utca 2. szám alatt 15 órás kezdettel.


Díjátadó ünnepségünk részvétele díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs felületünk és a díjátadó gálánk pontos időpontja hamarosan.

Regisztrációjukat rendezvényünkön nyomtatott formában, vagy okos telefonjuk segítségével kérjük bemutatni. Köszönjük!


https://www.eventbrite.com/e/iii-vers-expressz-dijatado-gala-tickets-66108479241

ingyenes

175 esztendős a Ganz-Holding Jubileum szeptember 7.

A 2019-es esztendőben ünnepli fennállásának 175. jubileumi évfordulóját a Ganz Holding Zrt. Ezen alkalomból kiállításunk emléktárlatot hozott lére, mely már 2 alkalommal már látható volt ebben az esztendőben. E jeles évfordulóra készült emléktárlatunk, most ismételten láthatóvá válik a Vasúttörténeti parkban a szeptember 7-én megrendezésre kerülő mozdonymatiné keretén belül a Kandó teremben.

Jegyárak: 

                                    

3 éves korig: ingyenes

3-18 éves korig: 900 Ft

Nyugdíjas / Vasutas: 1100 Ft

Nyugdíjas / Vasutas 16 óra után: 900 Ft

Felnőtt: 1800 Ft

Felnött 16 óra után: 900 Ft

Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 4200 Ft 

175 esztendős a Ganz Holding Zrt

 Az alkalomra összeállított évfordulós kiállítást szeptember 21-én újra megtekinthetik. Ezúttal egy különleges helyszínen a BKV Zrt. Budafok Kocsiszínjében megrendezésre kerülő nyílt nap alkalmából. A rendezvény ideje alatt a Ganz járművet ábrázoló képeslapokra a nyílt nap nyitvatartási idejében emlékbélyegzést végzünk. Kiállításunk megtalálásához figyeljék a területén elhelyezett tájékoztató tábláinkat. Várjuk önöket a tárlatunkkal.

ingyenes

175 esztendős a Ganz-Holding Jubileum

2019-es esztendőben ünnepli fennállásának 175. jubileumi évfordulóját a Ganz Holding Zrt. Ezen alkalomból kiállításunk emléktárlatot hozott lére, mely már  látható volt ebben az esztendőben különböző helyszíneken. E jeles évfordulóra készült emléktárlatunk, most különleges módon 175 gyönyörű fénykép felvételen keresztül mutatja be a gyár történelmét kezdetektől napjainkig. Különleges tárlatunk a budapesti VOKE Széchényi István Művelődési házban kerül megrendezésre.

További részletek hamarosan.

ingyenes

Az év Restije

2019. október 5-én várjuk önöket az év RESTIJE díj átadó ceremóniára. Rendezvényünk helyszíne az Alsóörs vasútállomás régi felvételi épületében található Bakter Bisztró étterem.

Díjátadó ceremóniánk regisztrációhoz kötött. kérjük a regisztráció során kapott belépőjegyüket kinyomtatott formában, vagy okos telefon segítségével bemutatva kérjük magukkal hozni. Belépéskor ellenőrizzük őket. Rendezvényünk 14:00-kor kezdődik. A díjátadó ünnepségünk keretén belül Dr. Hernádi Ákos Péter különleges előadását is meghallgathatják, mely a Wagons-Lits és a korabeli Restik történelméről szól. Az előadás után pedig lehetőséget biztosítunk bárki számára, kik restit üzemeltetnek, és azt szeretnék bemutatni a vendégek számára.

Várjuk önöket sok szeretettel.

A regisztrációt az alábbi linkre kattintva érhetik el:

https://www.eventbrite.com/e/2019-ev-legjobb-resti-dijatado-gala-tickets-74738999359

ingyenes

Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás BGE

Csokiroló, "sztaniolba" csomagolt csemege, csatos üveges üdítő; Herendi, Hollóházi logózott porcelánok - ezek ma már több évtizedes vasúti utazásos emlékek. A modern magyar vasúti közlekedés egyik szimbóluma, az Utasellátó és termékei azon kevés vasút- és vendéglátástörténeti emlék tartozik, amely szinte kivétel nélkül mindenkiben nosztalgikus érzetet ébreszt.

Célunk a kiállítással a vasút és a vendéglátás kapcsolatának, összefonódásának bemutatása egy különleges cég működésén keresztül, betekintést nyerve a kor hangulatába, a szemlélő számára láttatva a kornak megfelelő, legmodernebb eszközöket és formákat, amelyek mindezek ellenére mára már óhatatlanul "retrónak" számítanak.

A kiállítás időpontja: 2019. október 10. 13:30-tól 

A kiállítás helyszíne: Alkotmány utcai épület, Színes Közösségi Tér 

ingyenes

InnoRail 2019

Tájékoztatjuk önöket, hogy kiállításunk kiállítói téri helyhiány miatt az InnoRail 2019-es konferencián nem vesz részt. Megértésüket köszönjük. Várjuk önöket további rendezvényeinken.  

175 év 175 kép

További részletek hamarosan.

hamarosan