Rendezvény Naptár 2018

135 esztendős a Budapest - Dombóvár vasútvonal

Megy a gőzös - makettkiállítás április 3.-7. a dombóvári Német házban.

ingyenes

160 esztendős a Tiszavidéki Vaspálya Társaság           Szolnok - Arad vasútvonala

Lőkösháza község polgármester asszonya és a helyi művelődési ház vezetője jóvoltából május 29-n évfordulós tárlatunk nyílik. Kiállításunk 1 hónapon keresztül látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

ingyenes

Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás Budapest Múzeumok Éjszakája

Rendezvényünk a Múzeumok Éjszakája keretén belül kerül megrendezésre. A korábbi évektől eltérően immár második alkalommal várjuk önöket sok szeretettel  a Magyar Vasúttörténeti Park területén a TRAKFA étkező kocsiban, mely az Utasellátó egykori Múzeum Presszó étkezőkocsija volt. A rendezvényünk 17 órától 01 óráig látogatható. 2018. június 23.

Jegyek elővételben május 25-től a résztvevő intézményekben, a BKK jegypénztáraiban és a jegymester.hu oldalon.

Vers-Expressz díjátadó ünnepség

A Költészet világnapja és a Magyar költészet napja alkalmából közlekedési versíró pályázatot hirdetünk, immáron II. alkalommal. A díjátadó ünnepség további részletei hamarosan.

ingyenes

135 esztendős az Arad Csanádi Egyesült Vasutak Békéscsaba-Kétegyháza-Mezőhegyes-Újszeged vasútvonala

Rendezvényünk a  makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeummal közösen kerül megrendezésre. Várjuk önöket megnyitónkon 10 órás kezdettel szeptember 5-n. Kiállításunk november 3-ig látogatható. József Attila Városi Könyvtár és Múzeum 6900 Makó, Megyeház utca 4. Várjuk önöket!

Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás Rácalmás

Rendezvényünk az Utasellátó 70. születésnapi évéhez kapcsolódva  a Rácalmáson kiállított 88-81 010-es pályaszámú étkezőkocsiba látogat, mely egykoron az Utasellátó  szolgálatában állt. 

A kiállításunk megtekinthető a szeptember 11. és 23. között. A Tökfesztivál ideje alatt naponta 10 és 18 óra között látogatható, egyéb napokon bejelentkezés alapján. Érdeklődni a 30/9395-499-es telefonszámon lehet.

Várjuk önöket sok szeretettel!

ingyenes

150 esztendős a Pécs - Barcsi Vasút!

2018-as esztendő számos vasúti évfordulót tartogat számunkra. Egyik általunk is megünnepelni kívánt vasúti évforduló a Pécs - Barcsi Vasút 150 éves jubileuma, melyet 1868. május 06-n adták át a forgalomnak. Kiállításunk megnyitójának tervezett időpontja 2018. szeptember 18.

ingyenes 

Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás Budapest Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étterem

Rendezvényünk az Utasellátó 70. születésnapi évéhez kapcsolódva alkalmából a budapesti Kossuth Gőzhajóra látogat, ahol várjuk önöket sok szeretettel. További részletek hamarosan. 

ingyenes

Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás Szolnok

Rendezvényünk az Utasellátó 70. születésnapi évéhez kapcsolódva  egy kis kiállítással készült a szolnoki Reptár és látogatói számára. Kiállításunk a Reptár büféjében kerül berendezésre. A részletes jegyárakért kattintson ide. További részletek hamarosan.