Kiemelt cím

2022. évi rendezvény naptár

VERS-EXPRESSZ

A Költészet világnapja és a Magyar költészet napja és a Magyar Kultúra napja alkalmából vasutas versíró pályázatot hirdetünk, immáron VI. alkalommal. Várjuk mindazon pályázni vágyók saját versét, melyek a vasúttal, városi vasúttal vagy a 2022. évi közlekedési évfordulókkal, esetleg pàlyázatunkkal kapcsolatban íródtak. Bővebb információt a Pályázataink menűpont alatt olvashatnak hamarosan. 

Az időutazás márpedig lehetséges! 2. Ipoly völgyi Vasútmentő és Idegenforgalmi Konferencia Losonc

A balassagyarmati Ipoly völgyi Vasútmentő és Idegenforgalmi Konferencia után Április 5-én Losoncon tekinthetik meg a konferenciára készült tárlatunkat a régi városháza épületében. 

Díjmentes, előzetes regisztráció szükséges 

VERS-EXPRESSZ díjátadó gála

A Költészet világnapja és a Magyar költészet napja és a Magyar Kultúra napja alkalmából vasutas versíró pályázatot hirdetünk, ennek apropóján kerül megrendezésre a díjátadó gálánk. Felhívjuk figyelmüket, hogy a Coronavírus járvány miatt elmaradt IV., V. és VI. VERS-XPRESSZ és a 2020. évi gyermekrajz pályázat díjátadója egy rendezvény keretén kerül megrendezésre Április 22-én az első Pesti Rétesházban. 

Díjmentes, előzetes regisztráció szükséges

Ganz Történelmi Vándorkiállítás kezdetektől napjainkig 


Tapolca, Budapest, Győr, Székesfehérvár után a VOKE Egyetértés Művelődési Központja jóvoltából Debrecenben látható lesz a Ganz gyár történelmét bemutató kiállításunk. Tárlatunk a budapesti helyszíneinkről már részben ismert tárgyak mellett a 175 év 175 kép című fotótörténeti kiállításunkkal együtt kerül megrendezésre.  Kiállításunk március 8-án nyílik 16 órás kezdettel. A Kiállítás április 1-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Díjmentes

Ganz Történelmi Vándorkiállítás kezdetektől napjainkig ( BKV Hungária kocsiszín nyílt nap)

Tapolca, Budapest, Győr, Székesfehérvár és Debrecenben után újra látható lesz a Ganz gyár történelmét bemutató kiállításunk. Tárlatunk a budapesti BKV Hungária Kocsiszínjében kerül megrendezésre 2022. május 28-án. 10 és 16 óra között. Kiállításunk mostani témája a városi tömegközlekedés. Ezzel kapcsolatban mutatjuk be  azon járműveket modellekben, és képekben és tárgyakban amelyek a járműgyár életéhez, történelméhez szorosan kapcsolódnak. Kiállításunkra kilátogató első 50 gyermek összerakható Ganz villamos papírmakettben, valamint színezőben részesül. Kiállításunkra Ganz járművet ábrázoló képeslappal érkezők emlékbélyegzést kérhetnek.

A rendezvény helyszíne, időpontja:

Időpont: 2022. május 28., szombat 10:00 - 16:00

Helyszín: Hungária kocsiszín, 1087 Budapest Brüll Alfréd utca 1.

díjmentes

29. Pestúhelyi napok

2022. májusában a Pestúlyhelyi Közösségi Ház munkatársai immáron 29. alkalommal rendezik meg a Pestújhelyi napok című rendezvényt. Ezen alkalomból május 29-én az intézmény területén Családi és Gyermek napot tartanak. Ezen rendezvény kapcsán az önök által már különböző helyszínekről ismert gyermek foglalkoztató standunkkal jelentkezünk. A standra kilátogató gyermekek vasúti színezőt színezhetnek, vasúti sapkát készíthetnek, kipróbálhatják reflex ügyességüket, papír makettet készíthetnek illetve  vasúti tárgyakkal készíthetnek fényképeket , és kipróbálhatják milyen a vasúti menetjegy kiadás.  

Cím: 1158 Budapest, Szűcs István utca 45. 

díjmentes

125 éves a Börgönd - Sárbogárd vasútvonal

A sárbogárdi József Attila Művelődési Központ központ munkatársai jóvoltából 2022. június 3-án nyílik a 125 éves a Börgönd - Sárbogárd vasútvonal jubileumi tárlata.  Várjuk önöket sok szeretettel 18 órás kezdettel kezdődő megnyitónkon. Kiállításunk 3 hétig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Cím: Sárbogárd, Hősök tere 3, 7000 

Díjmentes

Ganz Történelmi Vándorkiállítás kezdetektől napjainkig (Magyar Vasúttörténeti Park)

Tapolca, Budapest, Győr, Székesfehérvár és Debrecenben és a budapesti BKV Hungária kocsiszín után újra látható lesz a Ganz gyár történelmét bemutató kiállításunk. Tárlatunk a budapesti Magyar Vasúttörténeti Park területén található Kandó teremben kerül megrendezésre 2022. június 12-én. 10 és 18 óra között. Kiállításunk mostani fő témája az idén 90 esztendős nagyvasúti 50 periódusú villamosvontatás. Ezzel kapcsolatban mutatunk be fontosabb tárgyakat, fényképeket és járműmodelleket, amelyek a járműgyár életéhez, történelméhez szorosan kapcsolódnak. Kiállításunkra kilátogató első 50 gyermek összerakható Ganz villamos papírmakettben részesül. Kiállításunkra Ganz járművet ábrázoló képeslappal érkezők emlékbélyegzést kérhetnek.

A rendezvény helyszíne, időpontja:

Időpont: 2022. június  12., szombat 10:00 - 18:00

Helyszín: Budapest, Tatai u. 95, 1142

A Magyar Vasúttörténeti park jegyárai érvényesek

Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretén belül

Csoki roló, "sztaniolba" csomagolt csemege, csatos üveges üdítő, Herendi, Hollóházi logózott porcelánok - ki ne emlékezne rájuk? Ma már több évtizedes vasúti utazásos emlékek. A Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás bemutatja a korai hálókocsikat, azt, hogy a II. világháború után hogyan indult el az Utasellátó szolgáltatás a sok eredeti tárgy és dokumentummal karöltve. Szívesen kipróbálná tudását, akkor egy totó játék segítségével most megteheti, melynek keretében 22 órás kezdettel totó sorsolást tartunk a Kandó teremben. Várja önöket a Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás a budapesti Magyar Vasúttörténeti Park Kandó termében. 

Múzeumok Éjszakája karszalag megváltásával

140 éves a Zsuzsi Erdei Vasút! 

2022. július 16-án ünnepli 140. jubileumi évfordulóját a debreceni Zsuzsi Erdei Vasút. Ezen alkalomból különleges programokkal tarkított kisvasúti napot tartanak a szervezők. E jeles évfordulóhoz kapcsolódóan különleges magyarországi kisvasúti kiállítással várjuk önöket.

A rendezvényre Zsuzsi Erdei Vasút árai érvényesek

175 év 175 kép

Tapolca, Budapest, Győr, Székesfehérvár és Debrecen után a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház  jóvoltából Nagykanizsán látható lesz a 175 év 175 kép című Ganz gyár történelmét bemutató fotótörténeti kiállításunk. További részletek hamarosan.

Díjmentes

175 éves a Pest - Szolnok vasútvonal

2022. szeptemberében a szolnoki Reptár közreműködésével Szolnok város napjához kapcsolódóan a MÁV Railtours KFT nosztalgia gőzfelhős szerelvényének érkezése  napján évfordulós tárlatunk nyílik. Részletek hamarosan.

A REPTÁR belépőjegy váltásával látogatható

125 éves a Szolnok - Lakitelek - Kiskunfélegyháza vasútvonal

Az Ókécskei Közösségi Ház közreműködésével évfordulós tárlatunk nyílik 2022. októberében 1-je és 26-a között.  A kiállításunk megnyitó időpontja október 1-je 16 óra. várjuk önöket megnyitónkon és az azt követő napokon az intézmény nyitvatartási idejében. 6060 Tiszakécske, Templom tér 6.

Díjmentes

125 éves a Szolnok - Lakitelek - Kiskunfélegyháza vasútvonal

A Lakitelki Közösségi Tér közreműködésével évfordulós tárlatunk nyílik 2022-ben Lakitelken. Részletek hamarosan.

Díjmentes

150 éves a Dombóvár - Zákány vasútvonal

Tervezett rendezvény

125 éves a Godisa - Komló vasútvonal

Tervezett rendezvény

Vándor Vasúttörténeti Kiállítás "Megy a Gőzös"... 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el