VERS-EXPRESSZ 2018

2018.03.09

Tisztelt Hölgyem, Uram!

A Költészet világnapja és a Magyar költészet napja alkalmából közlekedési versíró pályázatot hirdetünk, immáron II. alkalommal.

Várjuk mindazon pályázni vágyók saját versét, melyek a vasúttal, vagy városi villamos közlekedéssel kapcsolatban íródtak. Az önök által írt verseket beérkezési sorrendben, a pályázó nevének és településének feltüntetésével internetes oldalunkon tesszük közzé.

A beküldött versekből egy 5 tagú zsűri kiválasztja azt az 5 pályaművet, melyekről önök szavazhatnak. A szavazás lezárulta után, az első 3 legtöbb szavazatot kapott pályázó ajándékban részesül. Minden pályázó 1 verset küldhet be.

A versek beérkezésének határideje: 2018. április 30. A beküldött pályaművekre szavazni május 10. és 30 között lehet.

A versenyre beküldött pályaműveket "vers expressz" jeligével az alábbi e-mail címre várjuk pontos név és település nevének feltüntetésével: vasut@freemail.hu

Várjuk verseiket. A nyerteseink nyereményét ünnepélyes keretek között fogjuk átadni.

2018. Március 21-én, a Költészet Világnapjának keretén belül a Julius Meinl vendégül látja a VERS-EXRESSZ pályázaton induló kedves versenyzőinket is egy finom kávéra. Egy vers a kedvenc költőjétől, vagy saját ihletésű sor közreadásával kóstolhatja meg a Julius Meinl finom kávékülönlegességeit! A kampány a koffein tartalmú és tejes alapú kávétípusokra vonatkozik úgy, mint a ristretto, az espresso, a dupla espresso, az espresso macchiato, az americano, a cortado, a cappuccino, a cafe latte, a latte macchiato, vagy a Melange. A felhívás nem vonatkozik teákra, növényi alapú tejitalokra (szója, mandula stb.) valamint olyan kávékra, melyben alkohol van, pl.: írkávé. A promóció kizárólag 2018. március 21-én érvényes. A Julius Meinl rendezvényéről bővebb információt a következő elérhetőségen kaphatnak. https://www.facebook.com/events/701596070229304/ 

A "Költészet és Zene"' című Július Meinl nemzetközi felhívás részleteit keresse a www.meinlcoffee.com weboldalon, vagy az asztalokon kihelyezett cédulatartó dobozokon.

Beérkezett pályaművek:

Horváth Ferenc 

Füzitőfelső kijáratai


Itt állok a felüljárón

Jó tíz perce fenn vagyok

Vörös minden kijárati

Én meg közben szétfagyok


Fogásra várok éppen most

De az 5 kijárat mind vörös

Messzebb, szőnyi Dunaparton

sárgulnak a térközök


Ide-oda sétálgatok

De nincs vasútforgalom

Várom a Lővért s az S10-est

Miközben ezt megírom


Végül aztán zöld az első!

Lővér Vectronnal áthalad

Befut végül az S10-es

De a Flirt még ottmarad


Teherrel dübörög át egy

Gigant-MMV páros

E nem mindennapi fogás után

Nagy diadalt kiáltok!

 Szombathely